Träna för att spela!!

Greppet, Greppet, Greppet det kan aldrig betonas tillräckligt mycket hur viktigt greppet är för att undvika skador såsom tennisarmbåge, handledskador, ont i armen m.m. Detta gäller särskilt dig som inte spelat någon racketsport tidigare och inte är van vid den belastning som blir inledningsvis när du börjar spela Padel. Gå gärna igenom Prodigy Lands guide från ruta 1 och framåt där du får lära dig continental greppet av Santi Moreno, idag tränare till flera par på WPT touren. Du hittar alla lektionerna här: http://prodigypadelacademy.com/video-tutoriales-prodigy-land/

Skorna:

är också en mycket viktig detalj. Padel kräver mycket och många snabba riktningsförändringar vilket sätter hård press på dina höfter, lår, knän, vader och fötter. Alla dessa delar av din kropp samspelar och skall tillsammans fördela det tryck som blir på muskler och senor. Se till att du har skor gjorda för Padel och inte skor gjorda för löpning för att minska risken för skador.

Racket!

Många tänker att ett dyrt och bra rack kommer att hjälpa mig att spela som Paquito Navarro och Juan Lebron och det kanske det gör om 10 år men inte när du börjar din Padelkarriär. Börja med ett runt rack med låg balans nära handtaget och rätt grepp så kommer du sakta men säkert vänja armen vid den nya belastningen som padel innebär.  Byt sedan upp dig till det rack som passar din spelstil och dina önskemål bäst. Att ta en lektion med tränare i början är guld värd för din personliga utveckling och kommer att ge dig en bra insikt om vad det är du ha gett dig in på. Vi på Goldpoint Padel erbjuder träning för dig bosatt i Nybro/Kalmar området. Läs mer här:

Styrketräning. För att klara av den nya belastningen så är det bra att spendera lite tid på gymmet eller köpa ett par hantlar, några gummiband, en matta till golvet och en rejäl kettlebell för att bygga dina muskler mellan Padelpassen. Proffsen tränar betydligt mer på gymmet än man tror och om du väljer att följa Marta Marrero; Ale galan eller Bea gonzalez blir du snart varse om hur mycket dem tränar fysik utan rack och boll på både gym och bana för att klara av att spela så mycket utan att skada sig för att de är otränade.

Jag skall bara spela för att det är roligt, måste jag träna?

Det tror vi på Goldpoint Padel är grundförutsättningen för att njuta av Padel att det skall vara roligt. Padel är mycket roligt att spela och blir du biten tenderar det att ta mer och mer tid i din kalender så därför trycker vi på hur viktigt det är med att träna för att spela och för att inte bli skadad. Här nedan kommer vi lägga upp länkar med tips för bland annat rörlighetsövningar, stretching, träning för specifika muskelgrupper m.m. OBS Som alltid var noga med att titta och fundera om dessa övningar är något som passar dig och börja alltid måttligt. Den bästa träningen är den som blir av och träning är något som vi gör över tid för att bygga oss starka.